Pulai Miklós

Életének 96. évében elhunyt Pulai Miklós, az MVA kuratóriumának tagja.

Az elmúlt hétvégén abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy lektorálhattam a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 30 éves történetéről hamarosan megjelenő kiadványt, amelyben a legszebb és legértékesebb rész, egy kedves barátommal, néhai Pulai Miklóssal készített hosszabb interjú, amelyben kifejtette, hogy az alapítvány mindenkori missziója az volt, hogy ne csak tőkével, hanem elsősorban vagy mindenek előtt tudás átadásával támogassa a magyar mikrovállalkozásokat.
A kuratórium egyetlen 30 éve, a megalapítás óta folyamatosan működő tagjaként, tisztségviselőjeként, hatalmas tudás és tapasztalat birtokában ez talán furcsán hangzik, de a makroszemléletű gazdaságtan ismerőjeként és gyakorlójaként világos és tiszta irányvonalat képviselve tudta és vallotta: bármely vállalkozás tartós léte és felemelkedése kizárólag a megszerzett tudáson alapulhat.
1999 óta dolgoztunk együtt a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány kuratóriumában sikerekkel, esetenként kudarcokkal, de mindig becsülettel és elszántan munkálkodva.
Miklós nem csak a tudásával, tájékozottságával és végtelen precizitásával nevelt minket, akik e téren társai lehettünk, de olyan életet is megismertünk általa, amely ma már páratlan és megismételhetetlen eseményekkel tarkított.
Örök hiányosságként fogom megélni azt, hogy nem tudtuk tető alá hozni még életében azt a kötetet, amely a maga sokszínűségében és váratlan eseményeket felvillantva írja le pályafutását.

Az Alapítvány kuratóriuma és ügyvezetése megrendülten vette tudomásul, hogy átléptél a halhatatlanok világába, szeretettel búcsúzunk Tőled,

Csuhaj-Varju Imre
az MVA kuratóriumának elnöke


Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

A Mikrohitel kondícióiról, igénylésének feltételeiről információ:
telefon: 36-1-883-0810
e-mail: info@mva.hu
Budapest, III. Szépvölgyi út 135.Kedvező hitellehetőség ígéretével próbálnak - a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány nevében -, több megyében szerződéskötési díjat kicsalni vállalkozóktól.
Ennek kapcsán felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy az MVA hitelét kizárólag, a helyi Mikrohitel központokban lehet igényelni!


Együttműködés a LAM alapítvánnyal

2019. december 2-án a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány együttműködési megállapodást írt alá a Kovászna megyei LAM Alapítvánnyal és a kolozsvári LAM IN-VEST Rt-vel. Az ünnepélyes aláírásra Kolozsvárott a református püspökség épületében került sor.
A LAM Alapítvány egy 1992 óta Erdélyben működő non-profit szervezet, amelynek célja a a kisvállalkozók  vállalkozások támogatása. Céljainak elérése érdekében az Alapítvány két fő tevékenységi területen fejti ki tevékenységét: felnőttképzés és hitelezés.
LAM IN-VEST Rt, a LAM Alapítvány által 2005-ben létrehozott és a Román Nemzeti Bank felügyelete alatt működő nem–banki hitelintézmény, aki közép Erdély hat megyéjének területén folyósít hiteleket mezőgazdászok és kis, valamint közepes vállalkozók számára.
Az együttműködés keretében a felek szakmai együttműködésre törekszenek, mely magában foglalja a tapasztalatcserén és szakmai együttműködésen kívül a határ menti illetve uniós pályázatokon történő közös indulást is tervezik.
Az MVA különösen számít a LAM Alapítvány mezőgazdasági finanszírozással kapcsolatos tapasztalataira, illetőleg segítségre azok magyarországi implementálásában.

MVA-LAM


Folytatjuk a
Határon átnyúló program fiataloknak
elnevezésű programunkat

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága „Gazdaságfejlesztés az egyéni boldogulás és a szülőföldön maradás szolgálatában” címmel szervezett szakmai hétvégét és továbbképzést külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatók számára, amelyen dr. Braun Márton az MVA ügyvezető igazgatója is a felkért előadók között szerepelt.


Segítünk Indítani!
GINOP-5.2.2. FIATALOK VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁSÁNAK TÁMOGATÁSA
A projekt célja a 18-30 év közötti, mikrovállalkozást tervező fiatalok segítése vállalkozói készségeik fejlesztésével, a számukra nyújtott vállalkozást támogató tanácsadási szolgáltatásokkal, mentorálással és képzéssel. Elsősorban az Ifjúsági Garancia Program részeként, az álláskereső fiatalokból kerülhetnek ki a pályázók.  3 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek mindazok, akik sikeresen részt vesznek a projektben, valamint új vállalkozást hoznak létre.

VÁLASSZON RÉGIÓT!

www.nyugatdunantul.mva.hu www.eszakmagyar.mva.hu

Pályázat azonosítója:
GINOP-5.2.2-14-2015-00023
Fő Kedvezményezett:
Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány
Támogatás összege: 135 299 250 ft (100%-os támogatási intenzitással)

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.07.31.

Pályázat azonosítója:
GINOP-5.2.2-14-2015-00015
Fő Kedvezményezett:
Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány
Támogatás összege: 192 499 870 ft (100%-os támogatási intenzitással)
A projekt tervezett befejezési dátuma:
2017.07.31.


Segítünk Indítani!
FIATALOK VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁSÁNAK TÁMOGATÁSA

A projekt célja a 18-35 év közötti, mikrovállalkozást tervező fiatalok segítése vállalkozói készségeik fejlesztésével, a számukra nyújtott vállalkozást támogató tanácsadási szolgáltatásokkal, mentorálással és képzéssel. A projektben való sikeres részvétel és új vállalkozás létrehozása a feltétele 3 millió Ft vissza nem térítendő támogatás megpályázásának.

VÁLASSZON RÉGIÓT!

www.mva.hu/
segitunkinditani

www.mva.hu/
vallalkozasinditas

 

 
facebook oldal: https://www.facebook.com/magyar.vallalkozasfejlesztesi.alapitvany
programok, rendezvények fényképfelvételei: https://www.flickr.com/photos/magyarvallalkozasfejlesztes
programok, rendezvények kisfilmjei: https://www.youtube.com/channel/UC3wV6mlQ5CXz7kc4PB7JKCw


Budapest, III. Szépvölgyi út 135., 1277 Budapest 23, Pf: 4, telefon: (06-1) 883-08-00, fax: (06-1) 481-46-01, e-mail: info@mva.hu